Hair by Franić ekstenzije za kosu

Hair by Franić ekstenzije za kosu – vrhunska tehnologija i kvaliteta

Hair by Franić ekstenzije za kosu proizvedene su od 100 % prirodne ljudske kose, pri čemu je kutikula svake pojedine vlasi usmjerena u jednom smjeru – 100 % ”remy” kosa – što je garancija najbolje moguće kvalitete naših ekstenzija.

Hair by Franić ekstenzije najbolji su izbor ukoliko želite produžiti svoju kosu, a da pritom zadržite prirodan izgled. Ujedno su sjajne ukoliko svojoj kosi samo želite dodati malo volumena.Možete odabrati između četiri različite dužine – 30 cm, 40 cm, 50 cm i 60 cm.

Dodatno, ovisno o gramaži, birate između ekstenzija na šavu od čipke (240 i 260 grama) ili sa silikonskim nevidljivim spojem (120, 140, 200 i 220 grama). Gramaža se odnosi na cijeli paket ekstenzija.

Silikonski nevidljivi spojevi HBF ekstenzija te češljići kojima se apliciraju trenutno su tehnološki najnapredniji postupak izrade ekstenzija. To im omogućuje da ih aplicirate izuzetno jednostavno te da se svaki pramen ekstenzije može staviti čak i vrlo blizu razdjeljka, a da ne bude vidljiv jer će se savršeno stopiti s vašom prirodnom kosom.

 

Prilikom narudžbe – kako usporediti boju ekstenzija sa nijansom vaše kose
Kod narudžbe, obratite pažnju na nazive naših nijansi – ukoliko ne možete putem fotografija odlučiti koja je prava nijansa za vas, obratite se za pomoć svom frizeru. Naziv sadrži i numeričku oznaku nijanse prema kojoj će vaš frizer lako prepoznati koja će nijansa naših ekstenzija najbolje odgovarati boji vaše kose.
Važno je znati da prilikom odabira nijanse vaših ekstenzija usporedbu boje morate raditi sa vrhovima svoje kose, nikako sa bojom u korijenu.

 

Naziv nijanse Numerička oznaka nijanse
Black.com 1
Dare Me 2
Rich Cocoa 4
Hot Fudge 5
Brown Ambition 6
Shy Soul 7.3
Posh Brown 7
Bronze Goals 7.34
Lie To Me 8
Illegally Blonde 10
Sugar Cookie 9
Blonde.com 11
Ice Queen 12.1
Premium Blonde 8.1/11
Naturally Me 7.1/10.2

Nakon što ste zaprimili svoju narudžbu, kako testirati nijansu

Po primitku vaše naružbe možete finalno testirati da li ste odabarali pravu nijansu. U manjem odjeljku kutije nalazi se testni pramen. Prije nego isprobate testni pramen, ne otvarajte veći odjeljak zaštićen garancijskom naljepnicom.

Kako postaviti testni pramen

Odijelite vodoravno prednji dio vaše kose iznad uha u razini sljepočnice u dovoljnoj dužini testnog pramena. Pričvrstite testnu ekstenziju za svoju kosu te pustite ostatak kose koji ste predhodno odvojili da slobodno padne kako biste procijenili stapa li se nijansa ekstenzije sa bojom vaše kose, prvenstveno u vrhovima kose. Ukoliko ste zadovoljni, slobodno otvorite ostatak ekstenzija te pratite naputke u knjižici kako postaviti ekstenzije na cijelu glavu.
Napomena: nakon otvaranja zaštićenog odjeljka, iz higijenskih razloga, kupljeni proizvod više nije moguće vratiti ili izvršiti zamjenu.

Savjeti za styling vaših ekstenzija

Vaš frizer može slojevito ošišati ekstenzije ili samo malo šišanjem razmekšati vrhove kako bi se ekstenzije bolje stopile s vašom prirodnom kosom te da ne bude razlike između vaše kose i ekstenzija.
Natapirajte te lakom za kosu fiksirajte korijen svoje kose prije postavljanja ekstenzije. Taj će postupak dodatno učvrstiti češljić, što posebno savjetujemo ukoliko imate tanju kosu.
Kako biste kreirali prirodan slojeviti look, stavite dvije single ekstenzije ili jednu od 4 češljića malo od ruba rasta vaše kose te kopčajte češljiće od sljepočnice sve do iza uha.

O njezi i održavanju HBF ekstenzija

Naše su ekstenzije izrađene od 100% remy ljudske kose najbolje kvalitete te su spojene trenutno tehnološki najnaprednijim postupkom ljepljenja ili šivanja. Iako je kosa koju koristimo za izradu naših ekstenzija najviše kvalitete, one će ipak trebati malo pažnje i ljubavi da bi što duže ostale u savršenom stanju.
Jednom kad je ljudska kosa odrezana i tehnološkim postupcima skupljena u spoj ekstenzije, više nema prirodni dotok ulja i nutrijenata koji joj pomažu da raste i bude zdrava.
Naša se kosa obnavlja kako raste nova kosa te uvijek možemo odrezati uništene vrhove. To također znači da svaka šteta od stylinga ili bojanja može biti sanirana šišanjem što s ekstenzijama nije moguće budući da ta kosa ne raste i ne obnavlja se.

Toplinsko tretiranje

Na ekstenzijama možete koristiti frizerske alate kojima se styling postiže zagrijavanjem, jednako kao što ih korisitite i na svojoj kosi, no svakako pripazite da ih što manje zagrijavate. Posebno je važno naglasiti da nikako ne zagrijavate ekstenzije u području gdje su spojevi!
Maksimalna temperatura neka nikada ne prelazi preko 190 stupnjeva. Ukoliko ćete za styling ekstenzija koristiti alate koji oblikuju kosu zagrijavanjem – obavezno prethodno koristite i proizvode koji služe zaštiti od topline.
Ekstenzije možete oblikovati zajedno sa svojom kosom, no možete ih i stilizirati prije nego što ih stavite.

 

Proizvodi za styling

Na ekstezijama možete upotrebljavati proizvode za styling, no potrebno je izbjegavati proizvode koji su jako masni ili ljepljivi jer isti mogu dovesti do toga da vaše ekstenzije izgube sjaj te čak i da se napovratno zapetljaju. Ako ćete koristiti lak za kosu, on mora biti dobre kvalitete, lagan i neljepljiv.

Kako održavati i prati ekstenzije

Kako ekstenzije ne mogu proizvesti ulja koja hrane prirodnu kosu, potrebna im je dodatna pažnja i održavanje kako bi što duže zadržale mekoću, ljepotu i fleksibilnost poput prirodne kose.
Neizbježna je činjenica da ekstenzije neće trajati vječno i da će s vremenom pomalo izgubiti svoj sjaj i mekoću, stoga preporučamo pratite naše savjete kako bi vaše ekstenzije što duže izgledale prirodno.
Ekstenzije su proizvedene od 100% prirodne ljudske kose, pri čemu je kutikula svake pojedine vlasi usmjerena u jednom smjeru – 100 % ”remy” kosa – što im garantira najbolju moguću kvalitetu. Ekstenzije, ovisno o koje ste odabrali, imaju spoj na šavu od čipke ili nevidljivi silikonski spoj. Na spojevima se nalaze ušiveni češljići kojima kopčate ekstenzije na svoju kosu.
Preporučamo da pogledate video pranja ekstenzija na web stranici Salona Franić ili na Instagramu i Facebooku. Ekstenzije nije potrebno prati učestalo kao što perete svoju kosu. Operite ih tek kad osjetite da imaju neželjeni miris ili ukoliko želite promjeniti styling iz kovrčavog u ravni.
Ekstenzije se peru ISKLJUČIVO ručno. Strogo je zabranjeno pranje u ikakvim strojevima. Ekstenzije perite ispod blagog mlaza ne pretople vode pritom nježno stiskajući skupljenu kosu okomito niz dužinu – od spoja do vrha. Obavezno pripazite da šav ne dolazi u dodir s vodom jer bi time promijenio svoju konzistenciju i čvrstoću.
Koristite blagi šampon za kosu i nanestite ga dlanom na ekstenziju bez pretjeranog trljanja, blagim stiskanjem okomito po dužini – od spoja do vrha. Ponovite postupak nekoliko puta zaredom te prazite da ne šamponirate spojeve.
Dobro isperite šampon te nanesite masku, niz dužinu, pričekajte da maska odstoji pet minuta, zatim opet dobro isperite tako da voda klizi po dužini ekstenzija, od spoja prema vrhu.
Ekstenzije nikako NE SMIJETE ČEŠLJATI mokre. Posušite ih sušilom za kosu na srednjoj temperaturi na način da zrak iz sušila struji od spoja prema vrhu. Izbjegavajte ikakvo zagrijavanje spojeva tako da pripazite da toli zrak ne struji po spojevima – zagrijavanjem spoj gubi svoju konzistenciju i čvrstoću. Tek kada su suhe, ekstenzije rasčešljajte prikladnom četkom od vrhova prema spojevima
Ekstenzije se ne smiju izlagati kloru ili soli stoga se ne kupajte s ekstenzijama u bazenima ili moru. Zabranjeno je tretirati ih ikakvim agresivnim kemikalijama. Zabranjeno je prati ekstenzije u perilicama za odjeću ili suđe.

Profesionalno toniranje ekstenzija

Ne posvijetljujte ekstenzije dekolorantima.
Ekstenzije se mogu tonirati preljevima ili bojama za kosu do dvije nijanse tamnije od originalnog tona. Pritom imajte na umu da je kosa u ekstenzijama već bila podvrgnuta intenzivnoj tvorničkoj obradi i bojanju te da ekstenzije nemaju mogućnost regeneriranja poput vaše prirodne kose.
Najbolje je odabrati ekstenzije koje su već obojane u željenu nijansu.
Kod bojenja ćete morati korisiti više boje nego što uobičajeno koristite – kompletne ekstenzije je potrebno natopiti bojom kako bi se izbjegli neujednačeni tonovi.
Ukoliko se ipak odlučite za toniranje, preporučamo da se obratite svom frizeru kako bi se postupak bojanja proveo što stručnije i s najmanje rizika po vaše ekstenzije.
Prilikom toniranja, ne močite spojeve ekstenzija, na taj ćete način produžiti njihov vijek trajanja i ne češljajte ekstenzije dok su mokre.
Sušite svoje ekstenzije maksimalno srednjom jačinom topline na vašem sušilu za kosu.
Ne trljajte i ne zapetljavajte ekstenzije.

Kada ekstenzije ne nosite, pažljivo ih odložite

Kod pospremanja ekstenzija koristite gumicu ili mrežicu za kosu kako biste ih držali uredno na okupu i vratite ih u kutiju u kojoj su stigle.

Povrat proizvoda

Temeljem zakona o zaštiti potrošača i prodaji na daljinu, imate pravo na povrat proizvoda u roku 7 radnih dana.
Neki proizvodi obzirom na svoju prirodu ne mogu biti vraćeni.
Ekstenzije za kosu su higijenski osjetljiv proizvod te jednom kad su izvađene iz orginalnog pakiranja više ih ne možete vratiti ili zamijeniti.
Jednom kad dirate ili potpuno uklonite zaštitnu / garancijsku naljepnicu na glavnom pakiranju, proizvod se ne može vratiti niti zamijeniti.
Po primitku vaše naružbe možete finalno testirati da li ste odabarali pravu nijansu. U manjem odjeljku kutije nalazi se testni pramen. Prije nego isprobate testni pramen, ne otvarajte veći odjeljak zaštićen garancijskom naljepnicom.

Deklaracija o zdravstvenoj ispravnosti proizvoda

Ekstenzije za kosu, kao predmet i proizvod koji pri uporabi dolazi u neposredan dodir s kožom ili sluznicom, temeljem ispitnog izvještaja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar – Odjel za zdravstvenu ispravnost i kvalitetu hrane i predmeta opće uporabe, Služba za zaštitu okoliša u zdravstvenu ekologiju, Mirogojska cesta 16, Zagreb; posjeduju Izjavu o sukladnosti kao potvrdu zdravstvene ispravnosti proizvoda.

 

Izjava o sukladnosti: Analizirani proizvod ekstenzija za kosu Hair by Franić je obzirom na parametre azo boja i formaldehida SUKLADAN zahtjevima Uredbe br.1907/2006/EZ Europskog parlamenta i Vijeća i registraciji, evaluaciji, autorizaciji i ograničavanju kemikalija (REACH) čl.3 točka 7, čl.61 i čl.65 Pravilinika o zdravstvenoj ispravnosti predmeta široke potrpšnje (N.N. 125/09 i 23/13, 90/13), i čl.26 Commission Decision 15 May 2002 (2002/371/EC), te se u smislu čl.4 Zakona o premdmetima opće uporabe (N.N. 39/2013, 47/2014, 114/2018) smatra zdravstveno ispravnim.